Vijf redenen om te leren duiken

Verenigingslid Rianne reist als de “Dutch Mermaid” de hele wereld over op zoek naar de beste duikstekken. Voor Duikvereniging Leeuwarden schrijft ze af en toe blogs om haar kennis met mede duikers te delen!

Rianne

Duiken! Je bent er nieuwsgierig naar, anders zou je deze korte blog niet lezen…. Het is een hele bijzondere sport en al veel mensen, ook in Nederland, doen aan duiken. En daar zijn verschillende redenen voor……

1. Je ontdekt een wereld die maar voor weinigen is weggelegd. Wist je dat de aarde voor 70% uit water bestaat? Door te leren duiken leer je een hele andere wereld kennen.
  2. Je maakt veel vrienden. Duiken is een sociale sport. Je duikt altijd met een buddy en je hebt altijd wat om over te praten! Door je aan te sluiten bij een lokale vereniging hou je je skills up to date en leer je mensen kennen waar je lokaal mee kan gaan duiken.
  3. Je kan duiken in Nederland! Oké, het is misschien geen tropisch aquarium, maar wist je dat ook Nederland én Friesland best wat leuke duikstekken hebben? In de meren kan je zoetwater kreeften en krabben spotten, snoeken, meervallen, baarzen, paling… er leeft behoorlijk wat!
  4. Met je PADI Open Water brevet mag je over de hele wereld duiken. En er is nogal wat te zien over de hele wereld aan duikstekken! Denk aan prachtig gekleurd koraal, tropische vissen, manta roggen, dolfijnen, haaien, zeeschildpadden en zelfs walvissen, zeekoeien en walvishaaien!
  5. Het is hartstikke gezond. Je bent in beweging en ontspannen tegelijk terwijl je door het water “zweeft”. Dat betekend dat duiken zowel goed is voor de lichamelijke als mentale gezondheid. Even je hoofd lekker leeg na een drukke week!
Rianne Poessé