Jubileum

Groepsfoto-dec-2019

In 2020 vieren we het 30-jarig jubileum
van Duikvereniging Leeuwarden.

Opgericht in november 1990 door een aantal enthousiaste duikers, hebben we na 30 jaar, nog steeds als doel: duikers te verbinden, op te leiden en te enthousiasmeren. De duikvereniging is al 30 jaar dé plek voor duikers uit Leeuwarden en omstreken om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen, samen te trainen en opleidingen te volgen. Na 30 jaar zien we dit nog steeds als onze missie. Daarnaast hebben wij de afgelopen 30 jaar veel gedaan voor de gemeenschap. De mensen bewust maken van de onderwateromgeving door verschillende schoonmaak acties zoals “Duik Holland Schoon” en de actie” Skjin Wetter” waarbij we een gedeelte van de grachten in Leeuwarden hebben schoon gedoken, zijn daar mooie voorbeelden van. Tevens hebben we verleden jaar de zwemactie van Maarten van der Weijden ondersteund door een gedeelte van de route in Stavoren te controleren op gevaarlijke voorwerpen en zijn we al jaren actief als veiligheidsduikers bij verschillende evenementen.

Al 30 jaar zijn wij volop in beweging en sinds 1 januari groeien we verder naar een PADI Recreational Facility. Omdat al onze opleidingen via het PADI programma gegeven worden moest dit de volgende stap worden. Hierdoor kunnen wij als vereniging ons nog meer gaan richten op het opleiden van duikers en snorkelaars. Ook blijven we natuurlijk duik ondersteunende diensten aanbieden, zoals persluchtvullingen met ons eigen vulstation, verhuur en reparatie van duikapparatuur.

Achter de schermen zijn we bezig om ons jubileum op verschillende manieren te vieren.
Bezoek onze vernieuwde website en volg onze sociale media kanalen zoals Facebook, YouTube en Instagram zodat je weet wat onze plannen zijn voor het lustrum jaar.

We hopen dit jaar vele bestaande , oud en nieuwe leden te mogen begroeten om samen met ons het 30 jarig jubileum te vieren waarbij bescherming en onderwater natuurbehoud voorop zal staan.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze duikvereniging? Van oktober tot en met mei zijn we elke woensdag van 21 tot 22u in de Blauwe golf te vinden.

Fred Nieuwland

Voorzitter Duikvereniging Leeuwarden

Rainbow divers
Duikvereniging Leeuwarden

Helaas hebben wij van de begin jaren geen foto’s. We zouden graag foto’s ontvangen van de club in de begin jaren. Toen de digitale camera nog niet uitgevonden was. Heb jij foto’s? mail ze naar website@duikverenigingleeuwarden.nl

Duik Leeuwarden schoon

In 2002 hebben we met de club de grachten van Leeuwarden schoon gedoken. dit was een bijzonder leuke dag. Wel was de keerzijde dat we zoveel troep opgehaald hebben wat in de gracht lag. Als iedereen wat meer bewust wordt van ons milieu hopen we dat dit een volgende keer minder troep oplevert.

Nieuwjaarsduik Prinsentuin

Na 15 jaar werden we met enige regelmaat gevraagd voor duik ondersteunende diensten. Zo ook bij de Nieuwjaarsduik in de Prinsentuin.

Ter land ter zee en in de lucht "Heen en weer"


In 2005 hebben we mee gedaan met het televisie programma “Ter land ter zee en in de lucht” en het onderdeel “Heen en weer” dit werd gehouden in Langweer. We hebben er veel plezier van gehad.

Overleven op zee


Overleven op zee, de cursus waarbij je leert hoe te overleven als er op zee wat gebeurt. Deze training volgen we met enige regelmaat op de Maasvlakte bij Rotterdam. Hier hebben ze een realistische omgeving gemaakt met hoge golven wind regen en onweer.

BBQ Joure


In 2010 hebben we de BBQ gehad bij de duikstek te Joure. Het was een gezellige mix van leden en aanhang.

Zeelandweekend 2010


In 2010 hebben we de BBQ gehad bij de duikstek te Joure. Het was een gezellige mix van leden en aanhang.

20 jarig jubileum


In 2010 bestonden we 20 jaar! het jubileum is gevierd bij Fred op de zaak met oud Hollandse spelletjes en een lopend buffet. Wat hebben we een lol gehad tot de late uurtjes.

Serious Request 2013


Een evenement van Radio 3FM waarin geld ingezameld werd voor het goede doel. Wij hadden een week lang een duiktank in het centrum van Leeuwarden staan waar we meer dan 200 introducties gegeven hebben. Op dit evenement wordt nog vaak met veel plezier terug gekeken.

Onderwaterscooter


Volgens ons was er voor het eerst in 28 jaar een avond echte onderwaterscooter bij ons in het zwembad. Christiaan is grot duiker en gebruikt zijn scooter daar vaak bij.

Skjin wetter Fryslân

We hebben ons zelf opgegeven om iets te doen voor het milieu in onze eigen stad. Uit de gracht hebben we een halve container oud ijzer gehaald. We hopen hiermee de mensen die in de stad waren meer bewust gemaakt hebben met de onderwater wereld.

Student walk Leeuwarden

In 2019 heeft DVL zich aangeboden voor “Studenten sport” Leeuwarden. een initiatief waar door wegvallen van een duikvereniging een gat was ontstaan. De student walk was hiervan voor ons de aftrap en begin van de intensiefe samenwerking met BV Sport

Groepsfoto-dec-2019

Zien we jou de volgende keer in het zwembad?

Instagram
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn