Open Water Diver Referral

Open Water Diver Referral

Lukt je het niet om in Nederland je buiten duiken te maken maar je wilt toch je duik brevet halen dan is de cursus PADI Open Water Diver Referral iets voor jou. Bij Duikvereniging Leeuwarden krijg je het theorie en zwembad gedeelte van de PADI Open Water Diver cursus. De buiten duiken doe je bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland. Op deze manier haal je PADI Open Water Diver brevet en kan je tijdens de vakantie snel van de onderwater gaan genieten als een gebrevetteerde duiker.

PADI Open water Diver Referral

Wat leer je

Theorie: Zelfstudie aangevuld met theorie van je instructeur.

Het cursusboek van PADI bestaat uit vijf hoofdstukken. Elke les wordt één hoofdstuk behandeld. Het is de bedoeling is dat je vóór elke les het hoofdstuk doorleest en de vragen maakt en inlevert. Elke les beginnen we met een toetsje, waarna in een presentatie eventuele onduidelijkheden worden besproken. Terwijl jullie de toets maken, kijken de instructeurs de ingeleverde vragen na. De thuis gemaakte vragen en de toets geven samen een goed beeld of je de theorie goed begrijpt en of de theorie misschien nog wat verder belicht moet worden De instructeurs kunnen op deze manier de theorielessen goed inrichten waarbij lastige onderwerpen nog wat meer aandacht krijgen.

Zwembad: stap voor stap in de praktijk

Na elke theorieles gaan we het zwembad in. We maken bij Duikvereniging Leeuwarden gebruik van zwembad De Blauwe Golf. Stap voor stap leer je de oefeningen aan zoals die in je cursusboek beschreven staan en zoals die op de DVD te zien zijn. Je zult het als gemakkelijk en prettig ervaren. De groepsgrootte is maximaal vier cursisten per instructeur, aangevuld door eventueel een PADI Divemaster of Assistent Instructeur. Door deze kleine groepjes krijg je veel persoonlijke aandacht en kunnen we veilig werken.

Buitenwater: klaar voor het echte werk

Dit doe je niet bij Duikvereniging Leeuwarden maar naar eigen keuze elders in de wereld bij een PADI duikcentrum. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Ik ben geslaagd en wat nu?

Na het behalen van je duikbrevet ben je bevoegd om samen met een buddy tot een maximale diepte van 18 meter te duiken. Je hebt nu de mogelijkheid om overal ter wereld bij een PADI duikschool duikapparatuur te huren, flessen te vullen, met een lokale duikgids duiken te maken of een duikvakantie te boeken.

Deelnamevereisten

Om mee te kunnen doen aan de Open Water cursus zijn er een paar dingen die we van je vragen.

  • Redelijke zwemvaardigheid
  • Normale gezondheid en conditie
  • Een duik medische keuring wordt altijd aanbevolen en is in sommige gevallen verplicht
  • Minimumleeftijd vanaf 15 jaar; 13- en 14-jarigen in overleg.
  • Duikers jonger dan vijftien jaar krijgen een “Junior-brevet en moeten duiken met een volwassen buddy. Worden ze 15 dan mogen ze alsnog het Open Water Diver-brevet aanvragen.

Wat kost de cursus?

All-in prijs check je hier.

Wat krijg je mee? 

  • PADI Open Water Diver theorie kit.
  • Toegang tot zwembad.
  • Alle theorie en zwembad praktijk lessen
  • Alle theorie en zwembad examens.
  • Gebruik duikuitrusting.

Het theorie gedeelte en de zwembadoefeningen vinden plaats van oktober tot en met mei.

Informatie of opgave

Meer informatie? via het Contact formulier of opgave via het opgave formulier