Open Water Diver

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Diver-cursus, ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.

Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Open Water Diver-cursus (of Junior Open Water Diver-cursus) moet je ten minste 10 jaar oud zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Eerdere ervaring met duiken is niet verplicht.

Bij Duikvereniging Leeuwarden kan je dit brevet met veel plezier en onder deskundige begeleiding halen.

Het PADI Open Water duikbrevet (beginnerscursus) is de eerste stap in de duiksport. Na het behalen van dit diploma mag je samen met een buddy zelfstandig duiken tot een diepte van 18 meter. In vijf lesdelen (theorie + zwembad) leer je alle belangrijke basisvaardigheden om veilig te kunnen duiken. De cursus wordt afgesloten met vier buitenwater duiken, waarbij je de geleerde kennis gaat toepassen. Het theorie gedeelte en de zwembadoefeningen vinden plaats van oktober tot mei. De buitenwater duiken vinden vervolgens plaats vanaf mei tot oktober.

Wat leer je

Theorie: Zelfstudie aangevuld met theorie van je instructeur.

Het cursusboek van PADI bestaat uit vijf hoofdstukken. Elke les wordt één hoofdstuk behandeld. Het is de bedoeling is dat je vóór elke les het hoofdstuk doorleest en de vragen maakt en inlevert. Elke les beginnen we met een toetsje, waarna in een presentatie eventuele onduidelijkheden worden besproken. Terwijl jullie de toets maken, kijken de instructeurs de ingeleverde vragen na. De thuis gemaakte vragen en de toets geven samen een goed beeld of je de theorie goed begrijpt en of de theorie misschien nog wat verder belicht moet worden. De instructeurs kunnen op deze manier de theorielessen goed inrichten waarbij lastige onderwerpen nog wat meer aandacht krijgen.

Zwembad: stap voor stap in de praktijk

Na elke theorieles gaan we het zwembad in. We maken bij Duikvereniging Leeuwarden gebruik van zwembad De Blauwe Golf. Stap voor stap leer je de oefeningen aan zoals die in je cursusboek beschreven staan en zoals die op de DVD te zien zijn. Je zult het als gemakkelijk en prettig ervaren. De groepsgrootte is maximaal vier cursisten per instructeur, aangevuld met eventueel een PADI Divemaster of Assistent Instructeur. Door deze kleine groepjes krijg je veel persoonlijke aandacht en kunnen we veilig werken

Buitenwater: klaar voor het echte werk

Als het zwembad en theoriedeel succesvol is afgesloten, gaan we het buitenwater in. Je maakt vier duiken onder begeleiding van je instructeur. Je laat simpelweg zien dat je de oefeningen zoals we die in het zwembad geoefend hebben, in het buitenwater nog beheerst en voor je het weet heb je je brevet te pakken. Je maakt kennis met de echte onderwater wereld!

Ik ben geslaagd en wat nu?

Na het behalen van je duikbrevet ben je bevoegd om samen met een buddy tot een maximale diepte van 18 meter te duiken. Je hebt nu de mogelijkheid om overal ter wereld bij een PADI duikschool duikapparatuur te huren, flessen te vullen, met een lokale duikgids duiken te maken of een duikvakantie te boeken.

Deelnamevereisten

Om mee te kunnen doen aan de Open Water cursus zijn er een paar dingen die we van je vragen.

 • Redelijke zwemvaardigheid
 • Normale gezondheid en conditie
 • Een duik medische keuring wordt altijd aanbevolen en is in sommige gevallen verplicht
 • Minimumleeftijd vanaf 15 jaar; 13- en 14-jarigen in overleg.
 • Duikers jonger dan vijftien jaar krijgen een “Junior-brevet en moeten duiken met een volwassen buddy. Worden ze 15 dan mogen ze alsnog het Open Water Diver-brevet aanvragen.

Wat kost de cursus?

€450,00 All-in prijs.

Wat krijg je mee? 

 • PADI Open Water Diver theorie kit.
 • PADI duikbrevet (E-CARD)
 • Toegang tot zwembad en duikplas.
 • Alle theorie en praktijk lessen
 • Alle examens.
 • Gebruik duikuitrusting.

Het theorie gedeelte en de zwembadoefeningen vinden plaats van oktober tot en met mei.

De buiten waterduiken vinden vervolgens plaats vanaf mei tot oktober.

Kijk in de opleidingen naar een eerst volgende startdatum.

Mocht je informatie en mogelijkheden voor andere specialties willen dan al vast willen kun je ons contacten via onderstaand formulier.

Informatie of opgave

Meer informatie? via het Contact formulier hieronder of opgave via het opgave formulier